Всичко за сутиените

Всичко за сутиените

Дамските сутиени са основно бельо, което съществува от векове. С течение на времето сутиените са еволюирали по отношение на дизайна, материалите и функционалността. В dreskod.bg безброй стилове, размери и форми, от които да избирате, което улеснява жените да намерят сутиен, който пасва перфектно и осигурява правилното ниво на поддръжка. В тази статия ще изследваме света на дамските сутиени и ще обсъдим всичко, което трябва да знаете за тях.

Историята на сутиените:

Първите облекла, подобни на сутиени, могат да бъдат проследени до древна Гърция, където жените са използвали лента от плат, за да поддържат гърдите си, докато се занимават с физически дейности. Въпреки това, едва в края на 19 век е изобретен модерният сутиен, какъвто го познаваме днес. През 1893 г. Мари Тучек патентова подпора за гърди, направена от отделни джобове за всяка гърда, която е предшественик на модерния сутиен.

През следващите няколко десетилетия сутиенът еволюира в дизайн и функционалност. През 20-те години на миналия век, ерата на флапърите, тенденцията беше жените да сплескат гърдите си, а сутиените бяха предназначени да постигнат този вид. През 30-те години на миналия век обаче акцентът се измества към създаването на извивки и сутиените са предназначени да подчертават бюста.

Днес има разнообразие от стилове сутиени, включително сутиени с подплънки, сутиени с лицеви опори, спортни сутиени, сутиени без подплънки и др.

Избор на правилния сутиен:

Изборът на правилния сутиен е от съществено значение за осигуряване на комфорт и подкрепа през целия ден. Първата стъпка е да определите размера на сутиена си. Това може да стане чрез измерване около най-пълната част на бюста ви и под мишниците. Това измерване ще ви даде размера на вашата лента. За да определите размера на чашката си, измерете около най-пълната част на бюста си и извадете размера на лентата от нея. Разликата в инчовете ще ви даде размера на вашата чаша.

След като знаете размера на сутиена си, можете да започнете да изследвате различни стилове сутиени. Например сутиенът с подплънки е идеален за добавяне на обем към бюста, докато сутиенът с тениска е идеален за носене под тесни дрехи. Спортният сутиен е проектиран да осигурява максимална подкрепа по време на физически дейности, докато сутиенът без презрамки е идеален за носене с горнища с отворени рамене.

Грижа за вашия сутиен:

За да сте сигурни, че вашият сутиен ще издържи възможно най-дълго, ние от дрескод бг препоръчваме да се грижите правилно за него. Това включва измиването му в студена вода и окачването му да изсъхне. Избягвайте използването на омекотители или белина, тъй като те могат да повредят тъканта и еластичността. Също така е добра идея да сменяте сутиените си и да избягвате да носите един и същи сутиен всеки ден, тъй като това може да доведе до износване.

В заключение можем да кажем че, дамските сутиени са изключително важно бельо, което може да направи всичко различно по отношение на комфорта и поддръжката. С толкова много стилове и дизайни, от които да избирате, има сутиен за всеки повод и облекло. Като знаете размера на сутиена си и изберете правилния стил, можете да сте сигурни, че се чувствате уверени и удобни през целия ден. Не забравяйте да се грижите за сутиените си правилно, за да сте сигурни, че ще издържат възможно най-дълго.
Назад към блога

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват.